Să luptăm pentru întărirea clasei ţărăneşti creând un adevărat ţăran de sine stătător

 

Gheorghe VLAD taran muncitor  

Catre : Clasa Politica Actuala

Motto:
„Să luptăm pentru întărirea clasei ţărăneşti creând un adevărat ţăran de sine stătător“

Stimate domnule,

Subscrisa Organizația Interprofesională Națională „ PRODCOM Legume-Fructe“ din România(OIPA ProdCom Legume-Fructe), este persoană juridică română de drept privat, de interes public, cu caracter profesional şi este reprezentanta sectorului fructe și legume la nivel național.
OIPA ProdCom Legume-Fructe reprezentată de ing. Vlad GHEORGHE – în calitate Președinte, subscrie şi propune analizarea situației de fapt și de drep conform legislației în vigoare, respectiv pentru dezvoltarea agriculturii României prin reeditarea valorilor naționale cu valorificarea identității și profesionalismului autentic al poporului român. Agricultura este, însă, o parte determinantă a economiei noastre, România fiind al cincilea producător agricol din Uniunea Europeană.
Prin prezenta OIPA ProdCom Legume-Fructe, susține expres Satele sunt „academii” rurale, însăși existența rurală ca entitate inconfundabilă, această dulce amintire a vieții din satul unde a crescut şi a descifrat taina adâncă ce împărățește peste case, peste oameni, a scos la lumină viaţa şi creația poporului.
I. SATUL: este lumea agrară(biserica, școala, primăria),
– Satul românesc ca formă de organizare a societății din trecut din scrieri istorice literare trăite de strămoșii.
II. PROPRIETATEA : funcția strategică a agriculturii,
– Revigorarea Clasei țărănești ca și categoria de mijloc a agricultorilor,
– ‘‘ Lege privind Moşia de Familie ’’, acordarea cu titlu gratuit pe o perioadă de 10 ani a suprafeței necesare pentru unități de producție/rural.
– Recapitalizarea micului producător a țăranului autentic: 4,48 milioane de ferme(gospodăria țărănească agricolă )/2002, 45% din populația țării, creșterea activității zonelor rurale are un rol esențial în dezvoltarea economiei românești. Gospodăria țărănească are o tradiție istorică.
III. AGRICULTURA: furnizor de civilizație,
– Furnizor de echilibru și stabilitate socială,
– Furnizor de materii prime pentru relansarea altor industrii,
– Aport la dezvoltarea economiei,
IV. Economia țărănească familială – teoria trăiniciei gospodăriei țărănești cu venituri atât de mici pe unitatea de muncă, încât să poată exista condiții în care condamnă economia capitalistă la dispariție,
– Politică Agricolă Națională, politici economice în domeniul agriculturii care să încurajeze tendințele câștigătoare de dezvoltare.
– „Rețea Națională de Magazine 100% ROMÂNESC” are un pilon strategic pentru dezvoltarea agriculturii și economiei României.
V. Refacerea intelectualității satului .
VI. Recuperarea geneticii autohtone: vegetal și zootehnic,
– Valorificarea geneticii locale: utilizarea semințelor locale și tradiționale. Această abordare pune accentul pe conservarea și promovarea diversității genetice a plantelor, respectând cunoștințele și tradițiile comunităților locale legate de agricultură.
– Utilizarea semințelor locale contribuie la:
• menținerea biodiversității;
• conservarea sistemelor agricole tradiționale;
• furnizarea unei surse valoroase de hrană;
VII. Garantarea unui venit echitabil pentru agricultori.
– Valorificarea profesionalismului autentic prin politica agricolă națională – viziune integratoare a modelelor și structurilor de producție de idei pentru România.

Vă mulțumim și rămânem la dispoziția dumneavoastră pentru orice detalii și/sau informații suplimentare.

PREȘEDINTE
OIPA ProdCom Legume-Fructe
Ing. Gheorghe VLAD