Participam la European Horticulture Congress, 12-16 mai 2024, organizat de USAMV București

European Horticulture Congress, 12-16 mai 2024, un eveniment de referinţă pentru România,

organizat de USAMV București

 

Congresul European de Horticultură (Europe Horticulture Congress – EHC 2024), este evenimentul major al anului în horticultura internaţională. 1.000 participanţi, 10 simpozioane, 11 tururi tehnice şi 5 tururi profesionale în cele mai importante zone horticole ale României, plus sute de profesionşti din peste 50 de ţări.   

Europe Horticulture Congress – EHC 2024 este organizat de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, alături de Societatea Română de Horticultură și beneficiază de susținerea Primăriei Municipiului București, a Senatului României, a Camerei Deputaților, a Ministerelului Educației, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerului Afacerilor Externe, a Băncii Naționale a României.

Congresul European de Horticultură se organizează din patru în patru ani, celelalte ediții fiind găzduite de Germania (Stuttgart – 2021), Grecia (Chania – 2016), Franța (Angers – 2012) și respectiv, Austria (Viena – 2008). Desfășurarea congresului în România, ca a V-a țară organizatoare, și în București reprezintă o ocazie unică, care se va repeta poate peste 60 de ani sau mai mult.

Organizarea Congresului European de Horticultură în România reprezintă o oportunitate deosebită pentru educație și cercetare. Aducerea acestui eveniment internațional în România, oferă studenților, cercetătorilor, profesorilor și profesioniștilor acces la experți și inovații de top în domeniul agronomic și al horticulturii, consolidând colaborările naționale și internaționale. Participarea la congres contribuie la schimbul internațional de idei și la promovarea conceptelor europene de transformare a mediului urban în orașe verzi.

Spațiul în care se va organiza EHC 2024 este Centrul Internațional de Conferințe București, din cadrul Palatului Parlamentului. Prin alegerea acestei locații remarcabile, EHC 2024 nu doar facilitează discuții științifice de înalt nivel, ci și oferă participanților o experiență culturală și istorică memorabilă într-unul dintre cele mai iconice locuri din România.

Dacă vrei să afli cele mai noi metode din domeniul horticol, vino în perioada 12-16 mai 2024, în Bucureşti, într-o clădire iconică a României, Palatul Parlamentului.

 

Detalii aici.